It hurts to live

Ångest, för att välja kläder? För att måndagen komner alldeles för fort? 
Jag tycker att vi använder det ordet alldeles för frekvent. För mig är ångest något fruktansvärt. Att inte kunna andas, känna hur paniken stiger, hjärtat och det känns som att man ska dö. Panikångest, hur förklarar man en känsla. Att det känns som att man är fast i sin egen kropp, som att man går upp i atomer. För er som inte upplevt det, jag hoppas ni slipper. Hur förklarar man något som det inte finns ord för. Jag har haft ångest så länge jag kan minnas, alltid varit en orolig själ. Inte har jag förstått det själv, tackar min underbara psykolog för att jag fått chansen att bearbeta och faktiskt äntligen kunna sätta ord på den där känslan, som inte går att förklara. Aldrig trodde jag att gå i terapi skulle vara ett sådant uppvaknande. Att äntligen kunna förstå vad mina känslor betyder.
För ja, jag lider av panikångest. När ska vi börja prata öppet om vad det innebär att må dåligt på riktigt.
Att inte ha måndagsångest, utan att känna det som man inte kan andas. 
Det som inte dödar det härdar, för visst kommer det något bra ur allt dåligt.
Likt fågeln Fenix så ska även jag resa mig ur askan. 

What if I wanted to break

Ni vet när en låt är så bra så man bokstavligen får rysningar, som varenda atom i kroppen är på helspänn. Lyssna på the kill med thirty seconds to Mars. Den är rätt så gammal men åh tröttnar aldrig, är en sådan låt som jag kan lyssna på år in och år ut, underbar. Hur som helst så tog jag mig en sväng igen med äppelkakan, utan att råka bränna den här gången. Kändes som en lagom aktivitet efter plugg, nu blir det lite netflix om en stund. Idag är det bara 33 dagar kvar till Australien, känns helt galet. Har fortfarande inte ringt til vårdcentralen, herregud så det är svårt att få tummen ur. Nåja, imorgon måste jag göra det! Ska även ut och äta med kollegorna imorn, ska bli trevligt. Är så otroligt tacksam att jag har haft så underbara kollegor under de här åren, de är ändå a och o. Nåja, nu kan jag verkligen börja räkna ner dagarna innan det är dags för min sista dag på detta jobb! 
 
Bild på de fina äpplerna jag plockade i trädgården på jobbet och gjorde paj på!

Quark what the fuck is that

Hej på er!
Gud så trött jag är, är jag någonsin något annat eller? Vaknande faktiskt vid 07 imorse, men kände att kroppen behövde lite sovmorgon och somnade om till 09. Tandläkaren stod på schemat, som tur var inga hål. Dock fick jag ton med skäll för att jag har tandsten och inte använder mellarumstandborstar (såklart ljög jag och sa att jag gör det) och att om jag INTE skärpte mig så fanns risk för tandlossning om 20-30 år. Så var bara vackert boka en tid hos tandhyggan för att ta bort den jäkla tandstenen. Finns ju faktiskt betydligt roligare saker att lägga pengar på. Nåja, lika bra att få det gjort innan Austalien. Efter tandläkaren väntade kvällsjobb, slutade 21 och är äntligen hemma! Så fruktansvärt trött och har inte mycket ork till annat än att jobba, trist. Försöker att dra ner lite på gluten och hoppas att kroppen svarar bra på det. I skrivande stund sitter jag och äter vaniljkvarg, glömt hur gott det är. Jordnötsmör också, då menar jag riktigt jordnötssmör. Märker hur mycket bättre kroppen mår av att faktiskt äta bra, mat är energi och vad vi stoppar i oss har stor betydelse. Med det sagt så måste man faktiskt äta för själen iband också, faktum är att man bara är ung en gång. Nu ska jag ta och äta upp min kvarg och avrunda kvällen.